Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@17:50:29 GMT

ایلام زیبا| ایلام؛ مامن اسرار تاریخی و گردشگری

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۵۸۹۱

ایلام زیبا| ایلام؛ مامن اسرار تاریخی و گردشگری

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، تاریخ و میراث ۱۰ هزار ساله از زندگی اجتماعی بشر، گردشگری دفاع مقدس و گردشگری مذهبی، از موارد گردشگری استان ایلام است، تقریباً در هر کجا این استان قرار بگیرید به فاصله کوتاه زمانی می‌توانید به یک اثر مهم گردشگری و میراثی در استان دسترسی داشته باشید.

استان ایلام در غرب کشور واقع شده که باید اذعان داشت که عروس در دامنه زاگرس است و دست توانای خالق زیباترین تابلوی طبیعت را در آن ترسیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 استان ایلام که دارای ۱۲ شهرستان با مناطق تفریحی، گردشگری، فرهنگی، باستانی و مذهبی را در خود جای داده که چشم هر بیننده‌ای و گردشگری را به خود خیره کرده است.

 شهرستان ایلام در دوران ساسانی و اسلامی جزئی از ایالت ماسبذان بوده است شهر ایلام مرکز شهرستان و دارای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت این منطقه تا قبل از ورود حسینقلی خان والی به دیوالا ده بالا نامیده می‌شد که همزمان با حکومت حسین قلی خان ابوقداره حسین آباد نام گرفت و در سال ۱۳۰۹ شمسی با توجه به سابقه تاریخی منطقه و تصویب فرهنگستان اول، ایلام نامیده شد.

شهر ایلام با واقع شدن در حصاری از کوه‌ها و ارتباط نزدیک با جنگل دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و دارای جاذبه‌های گردشگری است.

1) قلعه والی و موزه مردم شناسی:
 قلعه والی در ضلع شمالی خیابان پاسداران در شهر ایلام در مرکز شهر واقع شده است این اثر تاریخی بر روی تپه‌ای باستانی به نام "چغا میرگ" ساخته شده است، بنای مذکور به سال ۱۳۲۶ هجری قمری( ۱۲۸۷ خورشیدی) در زمان حکومت محمد علی شاه قاجار و غلامرضا خان والی به اتمام رسید، وسعت این قلعه حدود ۲۵۰۰ و مساحت زیربنای آن حدود ۱۵۰۰ متر مربع است.

 بنا دارای حیاط مرکزی بوده که اماکن مسکونی آن در امتداد سه ضلع شرقی و غربی و شمالی ساخته شده و در ساخت آن از مصالح سنگ، آجر و گچ استفاده شده است، تزیینات آینه کاری و گچ بری در برخی از اتاق‌ها کاملاً به کار رفته است، قلعه والی دارای تعداد زیادی اتاق کوچک و بزرگ تالار شبستان و پستو و نیز دو زیر زمین در زیر هر کدام از ضلع شمالی شرقی و غربی است، این بنا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در حال حاضر موزه مردم شناسی در آن قرار دارد.

2)  عمارت فلاحتی، موزه تاریخ کشاورزی:
 عمارت فلاحتی در خیابان آیت‌الله حیدری شهر ایلام در باغ کشاورزی یا فلاحتی ساخته شده است این بنا مربوط به دوران پهلوی است که جهت ساختمان اداری اداره کشاورزی ساخته شده بود و اکنون موزه تاریخ کشاورزی استان ایلام در آن قرار دارد در ساخت بنا از سنگ و آجر و گچ استفاده شده که ستون‌های منقوش آن به نقوش گیاهی و حیوانی و انسانی، زیبایی خاصی به آن داده است؛ عمارت فلاحتی درمیان باغ بزرگ با درختان کهنسالی چون چنار و توت محصور است.

3) سنگ نوشته تنگه قوچعلی:
 در ورودی شهر ایلام و روی صخره‌های از تنگه قوچعلی دو سنگ نوشته مربوط به والیان حسینقلی خان و غلامرضا خان والی پدر و پسر وجود داشت که اکنون در میدانی در روبروی فضای سبز ارغوان در کنار میدان ارغوان نصب شده است، از این دو یکی به دستور حسینقلی خان و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه و دیگری به دست غلامرضا خان پسر در زمان سلطنت محمدعلی‌شاه قاجار ساخته شده است هر دو سنگ نوشته یک متن دارد که اهم فعالیت‌های حسینقلی‌خان والی را بر شمرده است این سرنوشته به خط نستعلیق است.

4) دره ییلاقی هفتاو( هفت آب) میشخاص:
 دره پر آب و درخت و مصفای میش خاص روستای جعفرآباد در فاصله ۲۳ کیلومتری ایلام شروع شده و تا ارتفاعات طولاب که در آن جنگل و باغ در هم آمیخته اند، ادامه می‌یابد.
 درختان گردو، انواع میوه‌ها، چندین روستا در مسیر ییلاقی دره با مردمانی فعال و مهربان، چشمه ساران متعدد، نزدیک بودن این دره ییلاقی به تفریحگاه جنگلی " گردکان" و مزارع متنوع آن باعث نشاط و علاقه در بازدید کنندگان از محل دارد.

 در دو کیلومتری این دره ییلاقی و در طول مسیر جاده اصلی ایلام به دره شهر جنگل انبوه و زیبای" مله پنجاو"، زیبایی خاصی به این منطقه بخشیده است.

دره ییلاقی هفتاو میشخاص با باغات و مزارع خود یکی از مناطق سرسبز و دیدنی و نیز پر درآمد استان است که محصولات آن کیفیت مطلوبی دارند و در داخل و خارج استان به فروش می‌رسد و باعث رونق اقتصادی منطقه می‌شود.

5) تنگ ارغوان:
 در فاصله ۳ کیلومتری شمال شرقی ایلام بعد از میدان ارغوان در مسیر تنگه قوچعلی، تنگ ارغوان در مسیری رودخانه‌ای با شکوفه‌های زیبای ارغوان، مخصوصاً در فصل بهار زیبایی وصف ناپذیری را به طبیعت و جنگل‌های سبز آن دیار بخشیده است و تنوع رنگ آن‌ها چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌سازد؛ این دره مصفا همواره مورد استفاده مردم استان به منظور گذراندن اوقات فراغت و تفریح قرار می‌گیرد.

6)  کوه قلاقیران:
 قلاقیران در پنج کیلومتری غرب شهر ایلام قرار گرفته، اطراف کوه را مناظر کم نظیری همچون تفرجگاه‌های جنگلی ششدار و منجل احاطه کرده و منظره زیبایی به وجود آورده است، خود کوه نیز بسته به زاویه‌ای که به آن نگریسته می‌شود، در شکل‌های مختلفی رخ می‌کند این کوه به عنوان "نماد شهر ایلام" به شمار می‌آید.

7) پارک تفریحی چغاسبز:
 یکی از پارک‌های زیبای شهر ایلام که در 5 کیلومتری شهر ایلام واقع شده و دارای طبیعت زیبا و سبز که در طول ایام سال شاهد حضور گردشگران و بازدیدکنندگان از این پارک هستیم که در یکی دو سال اخیر با همت مسوولین زیرساخت‌های مناسبی جهت حضور گردشگران در این منطقه ایجاد شده است.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: ایلام بهشت عروس زاگرس حسینقلی خان استان ایلام دره ییلاقی ساخته شده شهر ایلام خان والی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم

سرمربی تیم فوتبال صنعت مس رفسنجان گفت: خیلی خوب و منطقی بازی می کردیم ولی یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محرم نویدکیا _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نشست خبری بعد از دیدار مقابل صنعت نفت آبادان، اظهار کرد: بازی خوب اما با فشاری برای ما بود؛ خیلی خوب و منطقی بازی می‌کردیم ولی یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم.

وی افزود: سعی کردیم تا جایی که می‌شود به خاطر فوق‌العاده متراکم بازی کردن صنعت نفت، از کناره‌ها خوب استفاده کنیم و تا کناره‌ها خیلی خوب توپ‌ها را می‌رساندیم و سعی می‌کردیم گردش توپ‌مان خوب باشد ولی در ارسال‌ها و موقعیت‌سازی آنطور که باید نبودیم.

سرمربی مس رفسنجان بازی را در مجموع خوب توصیف و تصریح کرد: صنعت نفت فضاها را بیش از حد از ما گرفته بود و در ضد حملات تا جایی که می‌توانستیم سعی کردیم موقعیت خاص ندهیم.

وی ادامه داد: در شرایط سخت باید این تجربه‌ها را داشته باشیم و همیشه این نیست که شرایط خوب است؛ باید حساب شده به این بازی نگاه کنیم، فکر کنیم و ببینیم کجاها چه مشکلاتی داشتیم.

نویدکیا با تبریک به تیم صنعت نفت و آرزوی موفقیت برای آن‌ها، خاطرنشان کرد: کمبود بازیکنان دست ما را بسته بود تا بخواهیم تغییرات خاصی انجام دهیم.

کد خبر 751286

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • دستگیری عامل خرید و فروش اشیای تاریخی در دهلران
  • یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری