Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد -  سیدجواد موسوی گفت: این اثر ثبت شده در فهرست آثار طبیعی ملی ایران در شهرستان بینالود (طرقبه شاندیز)، جاده طرقدر به سمت روستای کلاته آهن قرار دارد.

به گفته او در این دره علاوه بر درختان ارغوان، چند چشمه بر زیبایی این منطقه گردشگری افزوده است، علاوه بر این اهالی این منطقه از شاخه‌های درختچه‌های ارغوان که از انعطاف خاصی برخوردارند، سبد‌های ویژه‌ای می‌بافند که صنایع دستی این منطقه بوده و به آن سبد بافی یا ارغوان بافی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: درخت ارغوان بومی مناطق شرق مدیترانه است و بیشتر به صورت درختچه می‌روید، این درخت شکوفه‌های بنفش و برگ‌های قلبی شکل دارد. درختچه ارغوان عموما ارتفاعی بین ۳ تا ۶ متر دارد و اغلب، برگ‎ها پس از رویش کامل گل‌ها ظاهر می‌شوند، گل‌های ارغوان را تقریبا در تمامی قسمت‌ها حتی تنه درخت می‌توان دید. این درختچه برای رشد نیاز به آفتاب دارد و در مقابل سرما نسبتا مقاوم است.

موسوی گفت: از خصوصیات بارز دره ارغوان، تمیزی چشمگیر و قابل توجه دره است، خوشبختانه با اقدام دسته جمعی یک گروه فعال محیط زیست، زباله‎های درون دره و دشت پاکسازی شده و پس از آن با همکاری گردشگران و افراد مربوطه، پاکیزگی دشت حفظ و تعدادی سطل زباله نیز بر روی دامنه‌های کوه تعبیه شده است.

تاریخ گلدهی درخت‌های ارغوان در شهر طرقبه، بسته به میزان گرمی هوا، از اوایل تا اواسط فروردین متفاوت است.

انتهای پیام//س.ع.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت ملی دره ارغوان میراث فرهنگی و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۵۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس

در حالی که عده‌ای معتقدند که شهرداری تهران می‌خواهد در بوستان لاله ساخت‌و ساز کند اما مدیر عامل سازمان پارک‌ها نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق، «بخشی از پارک لاله حصارکشی شد، می‌خواهند در این بخش مجموعه فرهنگی بسازند.» این را عضو شورای شهر تهران سوده نجفی می‌گوید.چند روزی است که اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه شهرداری قصد دارد بخشی از درختان پارک لاله در مساحت ۲۰۰۰ مترمربع (حدود نیم درصد پارک) را قطع و در آنجا ساخت و ساز کند، منتشر شده است. مدیر عامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران علی محمد مختاری به خبرنگار فارس می‌گوید که «حصار کشی برای ایجاد کارگاهی در خصوص تعمیرات و نگهداشت پارک است و اصلاً قصد ساخت‌وساز و قطع درخت نداریم.»

پارک لاله به مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، در منطقه امیرآباد تهران واقع شده که قبلاً منطقه نظامی مورد استفاده ارتش موسوم به باغ جلالیه بوده و ۵۸ سال است که به شکل فعلی درآمده است.شهرداری مدتی است در ضلع غربی این پارک در مجاورت ایستگاه آتش‌نشانی، روبه‌روی خیابان پورسینا حصارهای دو رنگ آبی _سفید کشیده است و اهالی محل می‌گویند که با «استقرار کانکس در اطراف حریم پارک احتمالاً می‌خواهند درختان را قطع و فرهنگسرا بسازند.»

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در بوستان‌های بالای یک هکتار اجازه ساخت مسجدو کتابخانه به شرط عدم قطع درخت داده شده است اما در برخی موارد این قانونی به درستی اجرا نمی‌شود.

عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی با بیان اینکه نباید نمای بوستان‌ها را کور کنیم می‌گوید که «حتی سرویس بهداشتی هم در جلوی بوستان‌ها نباید ساخته شود.» در مقابل رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران هم می‌گوید «برای خدمات مورد نیاز پارک به شرط عدم قطع درخت می‌توان ساخت‌وساز انجام داد.»

کارشناسان معتقدند که برای حفظ درختان در تهران باید تمام آنها پلاک‌گذاری شوند. همچنین برای جابه‌جایی هر درخت باید رای کمیسیون ماده ۷ اخذ و جابه‌جایی درختان در فصل مناسب صورت گیرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • فیلم/ نفس‌های آخر کهنسال‌ترین درخت چنار مازندران
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • فیلم| جنگل عمودی با ۸۰۰ درخت؛ واحه‌ای برای انسان‌ها و پرنده‌ها
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • سفر بهاری به روستای ازغد طرقبه از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • اینجا میوه های لاکچری تولید می کنند | از بلوبری تا پاپایا در فیلستان پیدا می شود
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس