Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@19:29:56 GMT

آشنایی با دره ارغوان مشهد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۳۱۵۰

آشنایی با دره ارغوان مشهد

دره ارغوان مشهد در فاصله چهار کیلومتری «طرقبه» و در مسیر «طرقدر» به روستای «کلاته آهن» قرار دارد. از انتهای محله طرقدر در طرقبه، وارد مسیری می‌شوید که شما را به روستای «کلاته آهن» می‌رساند. قبل از رسیدن به روستای «کلاته آهن»، مسیری آسفالته به دره‌ای باز و پهن منتهی می‌شود که‌‌ همان «دره ارغوان» است. طرقبه یکی از مناطق ییلاقی و کوهستانی خراسان رضوی است که از گذشته تا کنون از قطب های اصلی گردشگری مشهد و خراسان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه پر از چشمه سارها، کوه ها و رودخانه است.

منطقه کوهستانی طرقبه از سمت غرب و شمال توسط بینالود و کوه تخت رستم احاطه شده است، این منطقه سرسبز و ییلاقی، تابستان های بسیار خوش آب و هوا دارد و زمستان ها به منطقه ای پر برف و زیبا برای تفریحات زمستانی تبدیل می شود.ارغوان با نام علمی Cercis siliquastrum درختی‌ست با شکوفه‌های بنفش و برگ‌های قلبی شکل که از همین روی به درخت عشق (Love Tree) معروف شده است.

این دره چون از درختچه‌های ارغوان پوشیده شده، دره ارغوان نامیده‌اند. ارغوان نام درختی است بومی مناطق شرق مدیترانه، ولی بیشتر به صورت درختچه می‌روید و خاک‌های خشک آهکی و گرمای تند آفتاب را به آسانی تحمل می‌کند. در ایران این درخت در مناطقی از خراسان رضوی، ایلام، سمنان، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان و فارس به صورت خود رو رشد می‌کند. قبل از رشد برگ‌های سبز و قلبی شکل این درخت، گل‌های خوشه‌ای و ارغوانی رنگ به حالت آویخته ظاهر می‌شوند و بهترین زمان برای مشاهده این زیبایی، اوایل اردیبهشت ماه است.

گل‌های ارغوان را تقریبا در تمامی قسمت‌ها حتی تنه درخت می‌توان دید.تاریخ گلدهی درخت‌های ارغوان در شهر مشهد، بسته به میزان گرمی هوا، از اوایل تا اواسط فروردین متفاوت است. دلیل این تفاوت زیاد، گرم‌ شدن کره زمین، ناپایداری آب و هوا و تغییرات نامعمول جوی است.

ارغوان درختی خزان‌دار با شکلی مدور و شاخه‌های نامنظم است و رشدی کند دارد.این درخت برای رشد نیاز به آفتاب دارد و البته به سرما نسیتا مقاوم است.میوه‌های این درخت کپسولی شکل اند و بر روی درخت باقی می‌مانند.درخت ارغوان بسیار نسبت به خاک و هوای آلوده شهری مقاوم است، به همین دلیل این درخت بنفش را در سطح شهر به کرات خواهید دید.

اگر می خواهید اوج زیبایی دشت بنفش‌ درختان ارغوان یا عشق را ببینید، به هنگام گل ‌دهی کامل بیایید. در این فصل زمانی که وارد این دره رویایی می شوید، درختان ارغوان را پر از گل خواهید دید و شکوه ارغوانی را از نزدیک لمس خواهید کرد. خوب است بدانید که اغلب از شروع گل‌ دهی این درختان تا گل‌ دهی کامل آنها، یک هفته فاصله است. تاریخ گلدهی درخت‌ های ارغوان در شهر طرقبه، بسته به میزان گرمی هوا، از اوایل تا اواسط فروردین متفاوت است. دلیل این تفاوت زیاد، گرم‌ شدن کره زمین، ناپایداری آب و هوا و تغییرات نامعمول جوی است.

از آنجایی که آب و هوای ارغوان درّه نیمه کوهستانی ا‌ست و اغلب چند درجه ای از خود شهر مشهد سردتر است، برای تخمین بهترین زمان سفر، می ‌توان زمان گل‌ دهی ارغوان ‌های شهر مشهد را مد نظر قرار داد. معمولا پس از یک تا دو هفته از گل‌ دهی درختان ارغوان در مشهد، زمان گل‌ دهی درختان عشقِ دره ارغوان طرقبه فرا می ‌رسد.

در دره ارغوان طرقبه مشهد علاوه بر درختان ارغوان، چند چشمه و انبوهی از درختان چنار به چشم می خورد که بر زیبایی های این منطقه گردشگری افزوده اند. علاوه بر این اهالی این منطقه از شاخه های ارغوان که از انعطاف خاصی برخوردار هستند، سبدهای ویژه ای درست میکنند و این سبدها در بخش صنایع دستی آنها جای می گیرد که به آن سبد بافی یا ارغوان بافی می گویند. در گذشته از شاخه‌های ارغوان به جهت ساخت و در واقع «بافت» سبد‌ها و ظروف خانگی استفاده می‌شده، از همین روی نیز به آن ارغوان‌بافی می‌گویند. تولیدات حاصل از ارغوان استحکام زیادی دارند و به نسبت محصولات حصیری ماندگاری بیش‌تری دارند. به جهت آماده سازی شاخه‌های ارغوان، ابتدا آن‌ها را در آب خیسانده تا ارتجاعی شوند و سپس به ساخت محصولات می‌پردازند.
در هنگام برگشت از ارغوان دره، مغازه‌های فروش بافه‌های ارغوانی را در طرقبه به وفور می‌بینید.

از خصوصیات بارز دره ارغوان، تمیزی چشمگیر و قابل توجه دشت است. خوشبختانه در سالهای اخیر با اقدام دسته جمعی یک گروه فعال محیط زیست، زباله ‌های درون دره و دشت پاکسازی شدند. پس از آن با همکاری گردشگران و افراد مربوطه، پاکیزگی دشت حفظ شده است و تعدادی سطل زباله نیز بر روی دامنه‌ های کوه تعبیه شده است.

برای بازدید از درّه، نیاز است تا پیاده‌روی یا کوه‌نوردی داشته باشید، پس اول از همه کفش مناسب یادتان نرود.در بهار به سبب ریزش باران‌های بهاری گاه و بیگاه برکه‌های آب شیرینی می‌بینید، اما نویسنده از میزان سلامت آب مطمئن نیست، پس از شهر با خود آب‌معدنی بیاورید. گرچه پس از طی مسافتی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی از پارکینگ به چشمه آب شیرین می‌رسید که آشامیدنی‌ست.

گشت و گذار در ارغوان‌دره می‌تواند نیم ساعت باشد یا بیش از سه تا چهار ساعت، که کاملا به علاقه و خوشآمد شما برمی‌گردد. خانواده‌های زیادی هستند که یک روز از آخر هفته را به همراه صبحانه و ناهار در این پارک می‌گذرانند، و هستند کسانی که تنها با گشتی یک ساعته راضی می‌شوند. پس اگر دوست‌دار طبیعتید، به فکر ناهار خود هم باشید.

نحوه دسترسی به دره ارغوان
آدرس : چهار کیلومتری شهرستان طرقبه، بخش طرقدر/ سیری در ایران

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: درختان ارغوان دره ارغوان آب و هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۳۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با پزشکی ترمیمی

به گزارش همشهری آنلاین، پزشکی ترمیمی از چند رویکرد اصلی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌کند که شامل این موارد می‌شوند:

یک - مهندسی بافت: این رویکرد شامل استفاده از سلول‌ها و مواد برای ایجاد بافت‌ها یا اندام‌های جدید است. از مهندسی بافت می‌توان برای ایجاد پیوند پوست، دریچه‌های قلب و حتی رگ‌های خونی استفاده کرد.

میلیون‌ها بیمار با نوعی از وسایل مهندسی بافت درمان شده‌اند، اما این رشته در مراحل ابتدایی خود است و موفقیت‌های اولیه عمدتاً در بازسازی بافت نرم بوده‌اند.

دو- سلول درمانی: این رویکرد شامل تزریق سلول‌های سالم به بدن برای ترمیم یا جایگزینی سلول‌های آسیب‌دیده است. سلول درمانی برای درمان بیماری‌های گوناگونی ازجمله سرطان، بیماری قلبی و دیابت استفاده می‌شود.

میلیون‌ها سلول بنیادی بالغ در بدن هر انسان یافت می‌شود. بدن ما از سلول‌های بنیادی به عنوان یکی از راه‌های ترمیم خود استفاده می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که اگر سلول‌های بنیادی بالغ برداشته‌شده و سپس در محل بافت بیمار یا آسیب‌دیده تزریق شوند، در شرایط مناسب بازسازی بافت امکان‌پذیر است.

این سلول‌ها را می‌توان از خون، چربی، مغز استخوان، پالپ دندان، ماهیچه‌های اسکلتی و سایر منابع جمع‌آوری کرد.

خون بند ناف منبع دیگری از سلول‌های بنیادی بالغ را فراهم می‌کند.

سه- ژن‌درمانی: این رویکرد شامل وارد کردن ژن به سلول‌ها برای درمان بیماری است. ژن‌درمانی هنوز در مراحل اولیه توسعه است، اما بالقوه می‌توان برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها ازجمله اختلالات ژنتیکی و سرطان به کار برده شود.

چهار- دستگاه‌های پزشکی و اندام‌های مصنوعی: اگر اندام شما خیلی ازکارافتاده است و نیاز به تعویض دارد، پزشکان معمولاً پیوند عضو را توصیه می‌کنند. اما یافتن اهداکنندگان عضوی که مناسب هستند دشوار باشد و اغلب زمان زیادی می‌برد. در حالی که ممکن است زمان زیادی در اختیار بیمار نباشد.

در این موارد، پزشکی ترمیمی از مهندسی و رباتیک برای ارائه فناوری‌ها و ماشین‌هایی برای حمایت از اندام‌های ازکارافتاده استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال، پزشک شما می‌تواند یک دستگاه کمک بطنی (VAD) (پمپ قلب) را در بدن قرار دهد.

تاثیرات پزشکی ترمیمی بر درمان‌های آینده

پزشکی ترمیمی با استفاده از این راهبردها می‌تواند در آینده این تأثیرات را در درمان‌ها ایجاد کند:

بازسازی بافت‌ها و اندام‌ها: یکی از امیدوارکننده‌ترین کاربردهای پزشکی ترمیمی توانایی بازسازی یا مهندسی بافت‌ها و اندام‌ها برای پیوند است. این به طور بالقوه می‌تواند کمبود اندام‌های اهداکننده را برطرف کند و نیاز به داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی پس از پیوند را کاهش دهد، زیرا اندام‌های بازسازی‌شده از سلول‌های خود بیمار به دست می‌آیند

سلول درمانی: پزشکی ترمیمی از سلول‌های بنیادی و سایر سلول‌های تخصصی برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌های گوناگون استفاده می‌کند. به عنوان مثال، از سلول‌های بنیادی می‌توان برای بازسازی ماهیچه‌های آسیب‌دیده قلب پس از حمله قلبی، ترمیم آسیب‌های نخاعی یا درمان بیماری‌های خودایمنی مانند ام‌اس و دیابت نوع 1 استفاده کرد.

ژن‌درمانی: پزشکی ترمیمی همچنین می‌تواند از استفاده از شیوه‌های ژن‌درمانی برای اصلاح یا ترمیم ژن‌های معیوب مسئول اختلالات ژنتیکی استفاده کند و به‌این‌ترتیب منجر به ایجاد درمان‌های جدیدی برای بیماری‌هایی مانند فیبروز کیستیک، هموفیلی و برخی سرطان‌های ارثی شود.

پزشکی شخصی‌ شده: رویکردهای پزشکی ترمیمی را می‌توان برای بیماران منفرد طراحی کرد و از سلول‌ها و اطلاعات ژنتیکی خود آنها استفاده کرد. این کار می‌تواند منجر به ایجاد درمان‌های شخصی‌تر و مؤثرتر با عوارض جانبی کمتر شود.

بهبود زخم و ترمیم بافت: روش‌های پزشکی ترمیمی می‌توانند روند بهبود زخم و ترمیم بافت را تسریع کنند. به عنوان مثال، درمان با سلول‌های بنیادی یا داربست‌های بیومتریال (مواد زیستی) می‌تواند برای تقویت بازسازی پوست، استخوان یا غضروف پس از جراحات یا سوختگی استفاده شود.

مدل‌سازی بیماری و ساخت دارو: سلول‌های بنیادی و سایر شیوه‌های پزشکی ترمیمی را می‌توان برای ایجاد مدل‌های بافت انسانی برای مطالعه فرآیندهای بیماری و آزمایش داروهای جدید مورد استفاده قرار داد. این کار به طور بالقوه ساخت داروهای جدید را تسریع می‌کند و نیاز به آزمایش حیوانی را کاهش می‌دهد.

کد خبر 849840 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • توفان مشهد، خسارت خاصی نداشت
  • سقوط درختان سطح شهر خرم‌آباد در پی وزش باد شدید (فیلم)
  • سفر بهاری به روستای ازغد طرقبه از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)