Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@16:10:43 GMT

پیوست های زیست محیطی در تفرجگاه ارغوان لحاظ شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۳۲۹۱۴

پیوست های زیست محیطی در تفرجگاه ارغوان لحاظ شده است

ایلام - ایرنا - فرماندار ایلام گفت: پیوست های زیست محیطی در اجرای طرح تفرجگاه ارغوان در محدوده شهر ایلام مورد دقت بوده ولی توسعه و عمران و انجام پروژه های مختلف خواه ناخواه دارای تخریب محیط زیست است ولی تلاش شده این مقدار به حداقل ممکن برسد.

به گزارش ایرنا، معروف بسطامی روز چهارشنبه در جمع نمایندگان انجمن های مردم نهاد و فعالان زیست محیطی در خصوص انتقادهایی که به ایجاد طرح تفرجگاه ارغوان و تعریض جاده دسترسی آن صورت می گیرد، اظهار کرد: برای ایجاد طرح تفرجگاه دره ارغوان تمام ملاحظات زیست محیطی در نظر گرفته شده اما جلوگیری از تخریب یا آسیب دیدگی بافت طبیعی منطقه به صورت مطلق و ‌صرف اجتناب ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه نمی توان مانع ایجاد طرح های عمرانی شد، افزود: اما به مجری و پیمانکار طرح تاکید شده که تا حد امکان تخریب و آسیب دیدگی به طبیعت را به حداقل ممکن کاهش دهد و مناطق دارای درختان آسیب دیده را ترمیم کنند.
بسطامی یادآور شد: در این طرح که ایجاد آن به نوعی مورد نیاز شهرستان ایلام است، نیازسنجی های زیست محیطی و صرفه اقتصادی و با حفظ حراست و احیای جنگل های دره ارغوان لحاظ شده است.
وی تاکید کرد: پیمانکار و مجری طرح موظف شده اند در صورت قطع درختان باید به ازای هر درخت چندین نهال کاشت و مراقبت شود و خاک و محدوده درختان آسیب دیده ای که برای تعریض جاده ریشه آنها از خاک بیرون زده شده نیز ترمیم و احیا شوند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام نیز در این جلسه گفت: یکی از اهداف اصلی اجرای این طرح جلوگیری از پراکنش مردم در دل عرصه های جنگلی استان برای تفرج به ویژه ایام نوروز است.
حجت الله فتحی اظهار کرد: بر اساس آمار گرفته شده در ایام نوروز 15 هزار چادر در دل جنگل ها و مناطق طبیعی استان برپا شد که این تعداد چادر هر سال آسیب های زیادی را به عرصه های جنگلی استان و زیستگاه های جنگلی وارد می سازد.
وی افزود: ایجاد تفرجگاه هایی چون پارک بلوط و دره ارغوان می تواند محلی برای تجمع گردشگران و ساماندهی آنها باشد و 2 توقفگاه ماشین در 2 منطقه فاقد درخت نیز در دره ارغوان به عنوان پارکینگ ماشین ها جانمایی شده تا از تردد ماشین ها در دل جنگل جلوگیری شود.
فتحی در مورد آسیب دیدگی و قطع درختان نیز یادآوری کرد: از پیمانکار خواسته شده که اجرای طرح تفرجگاه ارغوان باید در حد توان با حفظ منابع موجود زیست محیطی و جنگلی و با نگاه توسعه جنگل ها باشد.
عدم قطع درختان، ترمیم و بهسازی جاده به جای تعریض آن، استفاده از فضاهای خالی شهری برای توسعه فضای سبز به جای اراضی جنگلی، جلوگیری از فرسایش خاک با عدم اجرای طرح های تخریبی تفرجگاهی، عدم ساخت و ساز در دره ارغوان و. در قالب این طرح، حضور نمایندگان انجمن های زیست محیطی مردم نهاد در جلسات مرتبط با اجرای طرح های منابع طبیعی و محیط زیست و استفاده از دیدگاه ها نظرات آنها، ... از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
7172/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي فرمانداري تفرجگاه ارغوان مخاطرات زيست محيطي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۲۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد

مسئول دبیرخانه مدیریت زیست‌بومی تالاب‌های محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: برنامه مدیریت تالاب‌های استان با محوریت گردشگری در سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصویب و برای اجرا به استان ابلاغ شد، اما استانداری کهگیلویه و بویراحمد با گذشت هشت ماه از این ابلاغ، هنوز اقدامی انجام نداده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مسعود حاتمی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تالاب‌های «مورزرد»، «شرم درنگ زیلایی»، «برم الوان بهمئی» و مجموعه «کوه گل دنا» به دلیل ویژگی‌های اکولوژیکی، موقعیت جغرافیایی، جاذبه‌های خاص و منحصربه‌فرد می‌تواند نقش مهمی در تأمین معیشت جوامع محلی به‌واسطه توسعه گردشگری پایدار و جامعه‌محور داشته باشند.

وی افزود: اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان در راستای حفاظت و بهره‌برداری خردمندانه از تالاب‌های استان از سال ۱۴۰۲ اقدام به تدوین برنامه جامع مدیریت زیست‌بومی حوضه آبریز برای سه تالاب «برم الوان»، «مورزرد» و «شرم درنگ زیلایی» با همکاری همه ذی‌نفعان شامل دولتی و خصوصی به‌خصوص جوامع محلی حاشیه تالاب‌ها کرده است.

مسئول دبیرخانه مدیریت زیست‌بومی تالاب‌های محیط زیست، کهگیلویه و بویراحمد گفت: تدوین و اجرای این برنامه‌ها می‌تواند ضمن حفاظت از تالاب‌های استان، چارچوبی برای مدیریت بهره‌برداری خردمندانه و مسئولانه با همکاری همه ذی‌نفعان در تالاب‌های استان را فراهم آورد.

وی تصریح کرد: در این راستا برنامه مدیریت تالاب‌های استان با محوریت گردشگری جامعه‌محور و توسعه الگوهای نمونه گردشگری طبیعت‌محور تالابی و حمایت از معیشت‌های پایدار جوامع محلی در سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصویب و برای اجرا به استان ابلاغ شد.

حاتمی خاطرنشان کرد: این مصوبه برای اجرا نیاز به تصویب در کارگروه امور زیربنایی استان دارد که با وجود گذشت هشت ماه از ابلاغ این مصوبه از طرف سازمان حفاظت محیط زیست، همچنان در اتاق‌های استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاک می‌خورد و چشم‌انتظار و بلاتکلیف است.

کد خبر 751382

دیگر خبرها

  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار